Latin zeneTaylorband latin zenekar

A latin zene főleg Latin-Amerikából és Spanyolországból származó könnyűzenei műfaj. Vidám, fülbemászó dallama és energikus hangulata mindenkit magával ragad. Ez több mint egy műfaj, ez egy életérzés. Kiknek ajánljuk? Mindazoknak akik szeretnék kipróbálni, hogy milyen egy igazi, hamisíthatatlan kubai éjszaka. Tüzes latin táncok, non-stop csípő mozgás, szenvedélyes hangulat, melyek együttese adja ezt az életérzést. De legyen szó akár egy egyszerű hangulatos vacsoráról,  házassági évfordulóról vagy szülinapi buliról az igazi tüzes dallamok biztosan felejthetetlenné varázsolják az este minden pillanatát.

Ha viszont még nem volt ilyenben részed, akkor most kifejtjük Neked, hogy mitől is olyan latin az a zene. Az egész ott kezdődött, hogy Kolombusz felfedezte Közép-Amerikát. Az idő elteltével és a különböző népek keveredésével szépen lassan kialakult az az egyveleg, ami mára beépült a köztudatba mint latin zenei műfaj. Biztos sokak számára ismerősek a következő kifejezések: Salsa, Chachacha, Rumba, Mambo mint híres táncstílusok, de ide tartoznak még a hazánkban kevésbé köztudott, de Közép-Amerikában annál inkább ismert Guajira, Charanga, Danzón, Habanera, Bolero, Trova, Guaracha, Manisero, Songo, Pilon, Timba, Mozambique és Columbia táncművészeti stílusok. A vérpezsdítő latin táncok sem alakultak volna ki, ha nem lenne az a forró hangulat aminek a dallam, a zene, a ritmus az egyetlen meghatározója. A különlegességét pedig az egyedi, kubai hangszerek adják, melyeket szinte az egész Karib szigeteken megtalálunk. Ide sorolható a Tres, Cuatro, Marimbula, Cabasa, Abakua, Arará, Bembé, Djembe, Congo, Bata, Konga, Bongo, Timbales, Campana, Maracas, Güiro, Yuka és zenekarunk tagjának, Kerekes Attilának kedvence is a Percussion.

Ha szeretnél egy igazán különleges, mindenki számára emlékezetes estet szervezni, akkor nincs más dolgod mint, hogy elhívj minket és élvezd az eredeti latin fiesztát. A vendégek már valódi latin hangulatba érkeznek hiszen a Taylorband megteremti azt a körülményt, hogy elejétől a végéig latin legyen az a buli.